Често поставувани прашања (ЧПП)

Познавањето на условите за повлекување и враќање на брз кредит е голема помош при изборот на вистинскиот производ. На пример, многу луѓе се прашуваат кои документи треба да ги достават и дали е можно да се дадат заеми во присуство на заостанати долгови.

Подолу ги наведовме прашањата кои најчесто ги добиваме и дадовме добар и сеопфатен одговор. Се надеваме дека одговорите ќе ви помогнат да одлучите дали да аплицирате за кредит.

ПРОФИ КРЕДИТ НМК ДООЕЛ Скопје е дел од меѓународна финансиска групација со повеќе од 20 години историја. Потпирајќи се на искуството, традициите и индивидуалниот пристап на клиентите, нудиме нетаргетирани потрошувачки кредити прилагодени на вашите лични потреби.

 • Бесплатно користење на износот на кредитот - средствата можете да ги користите како и за што и да одлучите.
 • Минимум документи и поедноставена процедура за аплицирање и одобрување на кредитот - аплицирате само со лична карта. За одобрени кредити  потребен е документ за лична трансакциска сметка.
 • Бесплатна лична консултација со нашиот соработник - можете да закажете бесплатна консултација со нашиот соработник во време и место погодно за вас.
 • Брз одговор на барањето за кредит- доколку сте избрале и купиле дополнителна услуга „Екстра“ на кредитот, ќе добиете одговор на барањето за кредит во рок од 1 час.

Можете да аплицирате за кредит со поднесување на барање онлајн преку формулар на нашата веб-страница, со јавување во нашата канцеларија или со посета на нашата канцеларија. За да поднесете барање по телефон, јавете се на 15 004 и нашите вработени ќе го пополнат вашето барање за кредит.
Можете да аплицирате онлајн со едноставно пополнување на формуларот за апликација за кредит. Нашиот кредитен посредник ќе Ве контактира во најкус можен рок и заедно да разговараме за параметрите на кредитот и сите потребни чекори за добивање кредит од ПРОФИ КРЕДИТ НМК ДООЕЛ Скопје. Локацијата на нашата канцеларија може да се најде овде.

Доколку аплицирате за потрошувачки кредит, можете да добиете износ од 3 000 денари до 100 000 денари, во зависност од вашиот приход и потреби.

Можете да користите дополнителни услуги на вашиот потрошувачки кредит, доколку сакате.

 • Дополнителна услуга „Екстра“ - овозможува:
  • Приоритетно разгледување на барањето за доделување потрошувачки кредит.
  • Одложување на одреден број рати за отплата;
  • Намалување на одреден број рати за отплата;
  • Промена на датумот на доспевање;Повеќе информации за дополнителните услуги за нивно користење, можете да најдете во Општите услови на ПРОФИ КРЕДИТ НМК ДООЕЛ Скопје.
 • Да си државјанин на Р.С Македонија.
 • Возраст од 18 до 75 години.
 • Имаш официјално докажани редовни приходи од работен однос или приходи од пензија.

Не треба да давате документи кои го докажуваат вашиот приход.

Договорениот износ на кредитот ќе го исплатиме со префрлање на Вашата лична банкарската сметка обезбедена од Ваша страна.

Доспеаниот износ можете да го платите банка, како и преку директно задолжување на вашата банкарска сметка (траен налог). Во сите други банки, извршувањето на плаќањето се наплаќа според нивните постоечки тарифи.

Сметка за уплата:

Контактирајте со вашиот кредитен службеник или посетете ја нашата канцеларија што е можно поскоро за да не известите за промената со пополнување на Известување за промена на податоците.

Доколку се најдете во ситуација да не можете да ја платите ратата, веднаш контактирајте го вашиот службеник за кредитирање. Тој ќе разговара со Вас за ситуацијата и ќе го предложи најдобриот начин да ја решите.

Контактирајте со вашиот кредитен службеник и прикажете копија од документот за плаќање.

Можете да аплицирате за заем неограничен број пати. За да имате поголеми шанси да бидете одобрени откако сте биле одбиени, мора нешто да се променило во вашиот економски и социјален статус (на пример, некој трошок сте подмириле, имате дополнителни приходи, нова работа итн.).